Verantwoord verzekeren

Een mooi concreet voorbeeld van verantwoord verzekeren is de in 2018 geïntroduceerde innovatieve Ansvar Bewust rijgedragverzekering, als onderdeel van het hiervoor speciaal opgerichte Ansvar Bewust label. Bij deze autoverzekering worden mensen gestimuleerd tot een verantwoorde en milieuvriendelijkere rijstijl. Een gratis app helpt bij de bewustwording en het aanleren van deze rustigere, veiligere en zuinigere rijstijl. Bovendien geeft het tot maximaal 10% korting op de verzekeringspremie.

In 2020 introduceerden we de Ansvar Bewust woonhuis- en inboedelverzekering. Gewoon goede en betaalbare verzekeringen waarbij onze klanten bij schade kunnen kiezen voor een duurzame vorm van schadeherstel. We helpen ze hier zo nodig bij maar keren ook meer uit bij schade als ze voor duurzaam schadeherstel kiezen. Een duurzame levensstijl staat bij deze verzekeringen centraal. Hierbij zijn zonnepanelen uiteraard standaard meeverzekerd.

Op de inboedelverzekering is ook dekking voor zaken die men gezamenlijk met anderen bezit en gebruikt. Zo stimuleren we het deelgebruik en zorgen ervoor dat de verzekering hierin voorziet voor als er iets mis gaat.

De mogelijkheden tot reparatie worden verruimd, ook in het geval dat weggooien en nieuw kopen voordeliger is. En als er al iets nieuws aangeschaft moet worden, bijvoorbeeld na een inbraak, krijg je als klant meer uitgekeerd als je ervoor kiest om een energiezuiniger exemplaar te kopen.

Door onze samenwerking met de brandwondenstichting kwamen we er achter dat alleen naar de materiële kant kijken bij het afhandelen van een brandschade soms echt tekort schiet, zeker als er sprake is van letsel. Vandaar dat we bij de Ansvar Bewust opstal- en inboedelverzekering ook uitkeren voor de kosten van traumaverwerking en psychologische hulp.

In de loop van 2021 breiden we het Ansvar bewust label verder uit met andere duurzame verzekeringen en willen we onze klanten ook verder helpen met preventieve tips, want; voorkomen is duurzamer dan repareren en repareren is meestal duurzamer dan vervangen.

Bekijk de onderstaande video over de Ansvar Rijbewustpolis:

Bekijk de onderstaande video over de Ansvar Bewust Woning- en Inboedelverzekering: